Gölbaşı Atatürk ilkokulu Müdürlüğünce rehberlik servisi olarak 12.12.2020 günü psikolojik sağlamlık konulu veli bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Gölbaşı Atatürk ilkokulu Müdürlüğünce rehberlik servisi olarak 12.12.2020 günü psikolojik sağlamlık konulu veli bilgilendirme semineri yapılmıştır.

12.12.2020 228

 

Gölbaşı Atatürk İlkokulu Müdürlüğünce Rehberlik Servisi Psikolojik Danışmanı Sıdıka Şafak ÇETİNKAYA tarafından; rehberlik hizmetleri genel hedefleri kapsamında 12.12.2020 Cumartesi günü çevrimiçi olarak 'Psikolojik Sağlamlık' konulu veli bilgilendirme seminerleri yapılmıştır. Sayın ilçe Milli Eğitim Müdürü Salih NAMAL' ında davet edildiği sunumda , Sayın Salih NAMAL pandemi sürecini değerlendirerek sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen konusuna uymanın ve öğrencilerin tekrar yüzyüze eğitime başlayabilmelerinde velilerin kurallara uymada çocuklarına örnek olmalarının en önemli koşul olduğunu belirtmiştir. Sunumun hazırlanmasında emeği geçen herkese ve katılımları için velilere teşekkür etmiştir. Birinci sınıf, ikinci sınıf ve ana sınıfı velilerine yönelik olarak iki oturum şeklinde düzenlenen sunumlarda Psikolojik dayanıklılık nedir? Nasıl arttırılır? Sağlıklı ilişkiler nasıl kurulur? Zorluklar ve krizler nasıl aşılır konularında paylaşımlar yapıldı. Okul Müdürü Öznur ÖZKANTAR toplantıların Yıllık Rehberlik programı çerçevesinde her hafta düzenli yapıldığını her hafta farklı bir konu ile aile bireylerinin tümünün katılımlarının sağlandığı , sokağa çıkma yasağı sürecinin de aslında bu yönü ile tüm aile fertlerinin bilinçlenmesini sağlamada avantaj sağladığının önemine değindi.

12-12-202012-12-202012-12-2020