Damlaya Damlaya Su olur, Enerji Olur

12.11.2022 131

"Damlaya Damlaya Su olur, Enerji Olur" projemizi uygulamaya başladığımız ikinci yılımızın Kasım ayının konusu İklim Değişikliği ve Küresel Isınmaydı. Proje ortaklarımızdan olan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Ülkü Eder ÜNALDI ve Doç. Dr. Abdullah TÜRKER tarafından iki oturum şeklinde öğrencilerimize İklim Nedir?İklim Değişikliği ve Küresel Isınmanın etkileri konulu eğitim verildi. Öğrencilerimize aynı zamanda suyumuzu tasarruflu kullanmaya yönelik suyun ayak izi hesaplanmasının önemi ve ailece su ayak izi hesaplama etkinliği anlatıldı. Öğretim görevlilerimiz aynı gün Okul Temelli Mesleki Gelişim çalışmaları kapsamında okulumuz projesi ihtiyaç alanımız olarak belirlediğimiz ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanıtımı yapılan okullarda uygulanacak İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında öğretmenlerimize ve yöneticilerimize yönelik olarak İklim Nedir? İklim Değişikliği ve Küresel Isınmanın Etkileri Karbon ayak izi , su ayak izi hesaplama konularında eğitim verdi. Okulumuz adına öğretim görevlilerimize bizleri bilgilendirdikleri ve enerji kaynaklarının bilinçli kullanımı konusunda yaptıkları farkındalık çalışmaları için de ayrıca çok teşekkür ediyoruz.

Öznur ÖZKANTAR