Çedes Projesi kapsamında okulumuz tarafından depremzedelere ayni ve nakdi yardım toplanmıştır.

TUTANAKTIR

Milli Eğitimin Genel Amaçları doğrultusunda 173 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda vurgulandığı üzere öğrencilerimizin milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa edilen fertler olmalarına katkı sağlamak amacıyla Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, Hayat Boyu Öğrenme Genel müdürlüğüne bağlı okullar ve kurumlar Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar işbirliğinde öğrencilere yönelik hazırlanan Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) çerçevesinde protokol imzalanmıştır.

Söz konusu protokol kapsamında hazırlanan Ek:1 Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi Uygulama Usul ve Esaslarına uygun olarak öğrencilere yönelik Değerler Eğitimi faaliyetleri/çalışmaları yapılmaktadır. Değerler Kulübü ile koordineli bir şekilde bu ayki çalışmalarımız kapsamında okulumuz öğrenci ve velilerin, çalışanların işbirliği ile 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi sonrasında depremden etkilenen vatandaşlar için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatılmış olup ÇEDEs komisyonu ve Değerler Kulübü koordinesinde 53 adet bağış kolisi okulumuzda misafir olan depremzede öğrenci ve ailelerin ziyareti gerçekleştirilerek teslim edilmiştir.

Aynı zamanda nakdi olarak yapılan bağış kardeş okulumuz olan Hatay Altınözü/Boynuyoğun İlkokulu Aile Birliği hesabına onbir bin TL (11.000 TL) olarak ÇEDES projesi gönüllü velimiz koordinesinde yatırılmıştır.

Destek olan tüm öğrenci veli ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

ÇEDES Komisyonu Öğretmenleri

Sevgi AKKURT TÜRKAY                                                                                           Ayşin BÖCEKLER

Denis NUSRETİ                                                                                                         Dilek KÖK

Meltem KALKAN                                                                                                      Ahsen AKGÜN