2022-2023 Eğitim -Öğretim yılı İlköğretim Haftası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kutlama programı okulumuzda gerçekleştirildi.

2022-2023 Eğitim -Öğretim yılı İlköğretim Haftası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kutlama programı okulumuzda gerçekleştirildi.

18.09.2022 252

2022-20023 Eğitim -Öğretim yılı İlköğretim Haftası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kutlama programı okulumuzda gerçekleştirildi. Okul Müdürümüz Sayın Öznur ÖZKANTAR'ın hoşgeldiniz ve yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili mesajlarının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Serap YILMAZ'ın konuşmaları sonrasında yaz kurslarında okulumuzda eğitim alan öğrencilerimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü müzik öğretmeni İsmet İNANÇ önderliğinde bağlama çalarak koro ve solo parçalar söylediler. Şiirlerin okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Halk dansları eğitmeni Ergin ÇINAR koordinesinde Kafkas Halk Dansları ve Zeybek gösterileri ile program devam etti. Okuma yazmanın önemini anlatan skeç gösterisi ardından e twennning ödülü alan sınıf öğretmenimiz Şuna KARAKAYA YARDIMCI ve ana sınıfı öğretmenlerimiz Hayriye KARAMAN ve Sevim ŞİMŞEK ' e plaketlerini sayın Kaymakamımız Erol RÜSTEMOĞLU , sayın milletvekilimiz Mevlüt KARAKAYA ve sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Serap YILMAZ verdiler. Programın bitiminde okumanın önemini anlatan resim sergisi yaz kurslarında resim ve sanat eğitimi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü resim öğretmeni Emine ŞAHBAZ eşliğinde resim eğitimi alan öğrencilerimizle sergimizi gezen misafirlere sunuldu. Kutlama programımız geçen yıl ikinci sınıf öğretmenlerimiz ve öğrencileri tarafından okulumuz ikinci katında açılan 15 Temmuz Caddesi sergimiz gezilmesi ve fotoğraf çekimleri ile tamamlandı. Tüm ilçemiz ve ülkemize başarılı bir yıl dileriz.

OKUL MÜDÜRÜ ÖZNUR ÖZKANTAR'IN KONUŞMASI

Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm ve protokol mensupları

Sayın Kaymakamım öncelikle ilçemize  hoş geldiniz ...  Gölbaşı ilçemizde  1974 yılında açılmış olan  ve 2019 yılından itibaren de yeni binasında hizmet veren  Atatürk İlkokulumuzda düzenlediğimiz,  2022-2023 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası İlçe Kutlama Programına  hepiniz hoş geldiniz.

. Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda da iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi" görevini üstlenmiştir. Biz eğitimcilerin ise eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Bu bağlamda yaz tatili boyunca öğrencilerimizin öncelikli olarak yetenek ve ilgileri doğrultusunda gelişmeleri için  Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü nezdinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce okulumuzda açtığımız yaz kurslarında  öğrencilerimiz Halk oyunları, Bağlama, Resim ve Sanat eğitimi almışlardır. Aynı zamanda İlçe Spor Müdürlüğü ve  okul müdürlüğümüz işbirliğiyle Teakwonda ve Satranç kursları da açılmış ve yaz kurslarında 176  öğrencimiz eğitim almışlardır.  Bugün izleyeceğimiz program içeriğinin büyük bir çoğunluğu da yaz kurslarını devam ettiren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz öğretmenlerimizce gerçekleşmiştir. Programda emeği geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve öğretmenlerine,  okulumuz öğretmenlerine sayın kaymakamımız nezdinde çok teşekkür ediyoruz.

Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde okulun önemini dile getirirken şöyle diyor: Dünyanın en zengin aklını gördüm.

Sermayesini sordum,

Dedi ki: Oku!

Sevgili öğrencilerimiz  gözlerinde, okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul, sizin ikinci eviniz; öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son verirken 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilçemiz ve ülkemiz  için hayırlı olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum.

 

18-09-202218-09-202218-09-202218-09-202218-09-202218-09-202218-09-202218-09-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlköğretim Haftası kutlama programımızın hazırlanmasındaki katkılarından ötürü sayın Belediye Başkanımız Ramazan ŞİMŞEK 'e ve tüm belediye ekibine teşekkür ederiz. Ayrıca Programımız yerel basında da yer alarak tüm Gölbaşı ilçemizde coşkuyla kutlandı.