12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yılını kutladık.

12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yılını kutladık.

15.03.2021 1506

Bugün İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yılını kutluyoruz. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı'mızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez bir şaheserdir.

       İstiklal Marşı'nı anlayabilmek için, MEHMET AKİF'i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı "milli mücadele ruhunu" yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir.

       Mehmet Akif milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hâkim bir veteriner, cesur bir gazeteci, Kurtuluş Savaşı'nda iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir adamı bir politikacı, bir gönül insanı, hayatı vatan hasreti ile biten ve vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir garipti.

       Hayata veda edeceği anda ''Hocam kalk, bir İstiklal Marşı daha yaz ki kıymetini anlasınlar.'' diye haykıran talebesine "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın." diyen kutlu bir vatanperverdir o.

15-03-202115-03-202115-03-2021